10. jubileumi Pulmonális Hypertóniások Országos Betegtalálkozója

10. jubileumi Pulmonális Hypertóniások Országos Betegtalálkozója

Idén kettős jubileumot ünnepeltünk. Végre meg tudtuk tartani a többször elhalasztott 10. Országos Betegtalálkozónkat. Emellett azt is ünnepeltük, hogy 10. éve kerül megtartásra a PH világnap.

A mögöttünk álló időszak, beleértve a COVID okozta kellemetlenségeket rossz emlékeket idéztek. Igyekeztünk ezeket magunk mögött hagyni és újult erővel, izgatottan szerveztük a találkozót. Boldoggá tett minket a tudat, hogy találkozhatunk, beszélgethetünk, tapasztalatainkat megoszthatjuk.

Fontosnak tartjuk, hogy személyesen is megismerjük egymást. Fontos, hogy amennyiben szükségünk van segítségre, néhány jó szóra, vigasztalásra, akkor bátran felvehessük a kapcsolatot egymással, új betegeinknek pedig segítséget tudjunk nyújtani.

Bár a korlátozások feloldásra kerültek és így nem volt akadálya a személyes találkozónak, azért a statisztikák még nem voltak teljesen megnyugtatóak, így érthető volt, ha nem mindenki vállalta az utazást. Akik ott voltak, azokat nagy örömmel üdvözöltük. De szeretettel gondoltunk a távollévőkre is.

Felkért orvosaink előadásai során új ismeretekre tehettünk szert, melyek segíthetnek a mindennapi életünket szebbé, jobbá és könnyebbé tenni.

Az alábbi hasznos előadásokat hallhattuk:

Dr. Faludi Réka – Otthoni térning optimális mértéke PAH betegeknek
prof. Varga Albert – Újdonságok, kilátások a PAH gyógyszeres kutatások területén
Dr. Karlócai Kristóf- Automata pumpás kezelések a PAH gyógyításában
Erdélyi Dóra – PH a világban, avagy rövid bevezetés a PH Világnap történetébe és a PH konferencián elhangzottakba

Tüdőér Egylet Országos betegtalálkozó előadók
Tüdőér Egylet 10. betegtalálkozó hallgatóság

Ez alkalommal sem maradhatott el, hogy szeretett gyógytornászunk Kardosné Major Vera megtornáztassa a résztvevőket. Amit aztán a jól megérdemelt ebéd követett.

Tüdőér Egylet 10. betegtalálkozó torna

Az előadásokról videófelvételek készültek és ezeket nagyon hamar fel is töltöttük a YouTube-ra (tudoervideo), így mindenki meg- és visszanézheti. Azon társaink sem maradnak le a hasznos információkról, akik nem tudtak részt venni.
A Tüdőér Egylet elnöksége hiszi és tudja, hogy e közös program mindannyiunk épülését, kitartását növeli, mert a közösség ereje segít legyőzni a fájdalmat.