A 10. orvos-beteg találkozónk sajnos elmarad

A 10. orvos-beteg találkozónk sajnos elmarad

Kedves Tüdőér Egylet tagjai, kedves Barátaim!
Idén, 2020. december 12-én ünnepelnénk megszokott helyünkön, Budapesten a Stefánia Palotában a 10. Országos Betegtalálkozónkat. Sajnos a COVID-19 járvány miatt a személyes találkozóra idén nincs lehetőségünk.
Bízom abban, hogy mindnyájan jó egészségben vannak. Bár tudom, hogy mindennapjaink gyakran az ég és föld, a remény és a fájdalom érzéseivel telnek és most még a félelem és bizonytalanság is társul mindezek mellé. De gondoljunk arra, hogy a mi kis közösségünk lélekben összetartozik. Ismerjük egymás problémáját, fájdalmát, nap mint nap küzdünk az életünkért. Azt gondolom, hogy együtt könnyebb, ezért is fájdalmas, hogy most nem tudunk személyesen találkozni. Reményeink szerint majd tavasszal ismét lehetőségünk lesz személyesen találkozni, egymás kezét megfogni, mosolyogni és együtt megünnepelni a PAH Világnapját.

Addig is csak azt tudom mondani, hogy vigyázzunk magunkra és vigyázzunk egymásra!
Jelen időszakban az influenza és a COVID ellen kell védekeznünk, de a telefon, az internet rendelkezésünkre áll. Hívjuk bátran egymást és adjunk erőt egymásnak, legyünk nagyon optimisták, sok dolgunk van még e világban.

Korábbi találkozóinkon orvosaink előadásából olyan új ismeretekre tehettünk szert, melyek a mindennapi életünket szebbé, jobbá tették. Felhívták a figyelmünket a betegségünkkel kapcsolatos újdonságokra, a jövőnkről, a lehetőségeinkről hallhattunk előadásokat. Tudjuk, hogy mindannyian, akár betegként, akár családtagként, gondozóként, naponta küzdünk a minket érintő nehézségekkel, ezért fontos az, hogy évente legalább egyszer találkozhassunk, beszélgethessünk, tapasztalatainkat egymással megoszthassuk. Ezeken a találkozókon megismerhetjük egymást, ha szükségünk van segítségre, néhány jó szóra, vigasztalásra, akkor bátran felvehetjük a kapcsolatot egymással. Fontos ez a találkozás az újonnan diagnosztizált betegek számára is.

Használjuk ki a bezártságot arra, hogy idézzük fel a múlt kellemes pillanatait, olvassunk- nézzünk inspiráló anyagokat és törődjünk a kondíciónkkal is! A korábbi betegtalálkozók felvételeit, hanganyagait, fényképeit és a közös tornák videóit megtalálják az alábbi elérhetőségeken:

https://www.youtube.com/user/tudoervideo
www.tudoer.hu
https://www.facebook.com/tudoer.egylet

Az elkövetkező időszakban kérjük figyeljék a FB és tudoer.hu weboldalunkat!
Jó egészséget kívánok a mielőbbi viszontlátásig! 💔

Csabuda Eszter
Tüdőér Egylet elnöke