Meghívó A Pulmonalis Hypertonia Világnapjára

Meghívó A Pulmonalis Hypertonia Világnapjára

Vendégül hívunk kicsiket és nagyokat 2018. május 5-én 10 és 15 óra közötti időben a Budakeszi Vadasparkba.

Kedves Érdeklődő!

A pulmonalis hypertonia (PH) olyan súlyos és ritka betegség, amely egyre több kisgyermeket és fiatal felnőttet érint. Rejtett tünetei miatt igen hosszú időt vesz igénybe a pontos diagnózis felállítása. Ez a ritka betegség ma még nem gyógyítható, de ha időben diagnosztizálják, akkor hazánkban is rendelkezésre állnak a kezeléshez szükséges gyógyszerek. Mivel tünetei alapján gyakran más betegségekre gyanakodnak az orvosok ezért fontos erről beszélnünk. Olyan mintha a patadobogás hallatán azt gondolnád meg fog jelenni egy ló, de egy zebra jön.

A természet lágy ölén, a Budakeszi Vadasparkban ezen a napon kardiológus orvosokkal, PH-s betegekkel és tüdőtranszplantáción átesett „immár egészséges emberekkel” tudsz kellemes környezetben beszélgetni.

És mi lesz még?

Érdekes és játékos programokat ajánlunk gyermekeknek, szülőknek és nagyszülőknek, mint például a hat perces futás. Mérünk vérnyomást, pulzusszámot és véroxigénszintet. Eközben a gyermekek különböző sportos játékban élvezhetik a jó levegőt és kifulladásig a mozgás szabadságát.

Színezz velünk együtt, hogy rekord számú pillangó gyűljön össze, ami a betegség szimbóluma!

A program végén pedig vendégül hívunk egy vadasparki látogatásra!

Légy a vendégünk a Pulmonalis Hypertonia Világnapján!

Szeretettel: Tüdőér Egylet