Meghívó a 11. Országos találkozóra

Meghívó a 11. Országos találkozóra

Kedves Betegtársaim, kedves Érdeklődők!
Az előző évhez hasonlóan ismét találkozni tudunk 2023. április 22-én, immáron tizenegyedik
alkalommal a már megszokott helyen, Budapesten, a Stefánia Palotában.

Felkért orvosaink előadásai során új ismeretekre tehetünk szert, melyek segítségével a mindennapi életünket szebbé, jobbá és könnyebbé tehetjük. A képzett beteg könnyebben ért szót kezelőorvosával és pontosabban be tudja tartani az orvosi előírásokat.
Emellett boldoggá tesz az a tudat is, hogy találkozhatunk, beszélgethetünk, tapasztalatainkat megoszthatjuk. Fontos, hogy megismerjük egymást, fontos, ha szükségünk van segítségre, néhány jó szóra, vigasztalásra, akkor bátran felvehessük a kapcsolatot egymással, új betegeinknek pedig segítséget és bátorítást tudjunk nyújtani.
A közelmúlt évei, beleértve a COVID okozta kellemetlenségek bizonyára rossz emlékeket idéznek, ezért most újult erővel, várva a tavaszt igyekszünk megszervezni a találkozót.
Programunk a következő:
9:00 – 10:00 óra Regisztráció
10:00 – 12:30 óra Tudományos előadások
12:30 – 13:00 óra Kérdések, válaszok
13:00 – 15:00 óra Ebéd az étteremben

Az orvosi előadások, amiről hallani fogunk:
• a PAH gyógyszeres kutatási eredményekről
• a hazánkban elérhető kezelésekről
• a kialakulásáról és diagnosztizálásáról
• a pulmonalis hypertonia vizsgálati módszereiről
• a rehabilitáció előnyeiről és elérhetőségéről
• a fizikai aktivitás elősegítésének lehetőségeiről egybekötve gyógytornász gyakorlati
útmutatásával és egy közös tornával
• a Ph ismertségének növelési lehetőségeiről, hogy a diagnosztizálási idő rövidüljön.

Terveink szerint 13:00 órakor ebéddel veszünk búcsút egymástól, hogy emlékeinket a következő találkozásig megőrizzük.

Előző évekhez hasonlóan, aki igényli, annak most is megtérítjük a vidékről érkező betegtársak utazási költségeit a Tüdőér Egylet nevére kiállított számla ellenében. A MÁV, a Volán és a BKV járatokon kérjük, hogy jegyvásárláskor kérjenek Áfá-s számlát Egyesületünk nevére és címére: Tüdőér Egylet, 1146 Budapest, Cházár András u 19.
Az Egyesület tagjainak kiküldetési rendelvény alapján a saját személygépkocsi használatot (üzemanyag) is el tudjuk számolni az előírt (NAV norma szerinti) formanyomtatvány használatával, amennyiben a gépjármű, igazolhatóan a tag vagy házastársa tulajdonában van.
Ehhez kérjük hozzák magukkal a személygépjármű forgalmi engedélyének, törzskönyvének és érvényes kötelező biztosításának másolatát.
Fontos, hogy jöveteli szándékukat az ellátás biztosítása érdekében, legkésőbb 2023. április 14-ig szíveskedjék jelezni az alábbi lehetőségek valamelyikén:
• telefonszámon: Csabuda Eszternél a +36 20 337 1390 telefonszámon, vagy
Baranyi Tímea asszisztensnél a +36 1 355 9733/ 57018-as melléken vagy
• levélben: 2643 Diósjenő, Szabadság út 110. címen, vagy
• e-mailben: csabuda.eszter@t-online.hu elérhetőségen.
Szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy ebédet csak azoknak a kedves vendégeinknek tudunk biztosítani, akik előzetesen az erre vonatkozó igényüket április 14-ig jelezték a fenti címek valamelyikén.
A járványra való tekintettel javasoljuk a védőmaszk használatát, mivel a rendezvényen mindenki a saját felelősségére tud részt venni.
A Tüdőér Egylet elnöksége hiszi és tudja, hogy e közös program mindannyiunk épülését, kitartását növeli, mert a közösség ereje segít legyőzni a fájdalmat és a nehézségeket.

Szeretettel várjuk Önöket!

Budapest, 2023. április 10.

Baráti üdvözlettel:
Csabuda Eszter
Tüdőér Egylet elnöke