Globális fénylánc a ritka betegek világnapja alkalmával

Globális fénylánc a ritka betegek világnapja alkalmával

Magyarországon körülbelül 700 ezren szenved valamilyen ritka betegségben, amelynek többségére még nincs gyógymód. Ilyen ritka betegség a Pulmonális Hipertónia is.
Idén rendhagyó helyszíneken hívják fel a figyelmet a Ritka Betegségek Világnapjára: négy budapesti látnivaló – a Megyeri Híd, a Halászbástya, a Duna Aréna és a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ Albert Flórián úti telephelye mellett a soproni Tűztorony is a ritka betegségeket szimbolizáló rózsaszín, zöld, kék és lila színű fényekben ragyog február 24-étől hat estén át. A világnap célja, hogy növelje a tudatosságot a ritka betegséggel élők ügyével kapcsolatban, valamint elősegítse számukra az egészségügyi ellátáshoz való hozzáférést és az egyenlő bánásmódot. A figyelemfelkeltő esemény egyben egy világmozgalom része is: ezen a napon világszerte több, mint 100 országban lesznek láthatóak a négy színben kivilágított középületek, az elmúlt években pedig számos olyan ikonikus műemlék is részt vett benne, mint például az Empire State Building, a Colosseum, a pisai ferde torony vagy a Niagara vízesés.

Kattintson ide az erről szóló cikk eléréséhez

Ön is kapcsolódhat ehhez a fénylánchoz!

A globális szolidaritás jegyében 2024. február 29-én, helyi idő szerint 19 órakor világítsa meg, vagy díszítse fel otthonát a Ritka Betegségek Napjának színeivel. Így alakul majd ki a vándorló globális fénylánc a bolygó körül 😊. 

Használhat füzéreket, közösségi média szűrőket, gyertyákat, diszkólámpákat, színes dekorációkat… Engedje, hogy kreativitása ragyogjon!

Hogy hogyan tudja ezt aztán megosztani, arról az alábbi linken talál további információkat.

Kattintson ide a globális fénylánc tennivalók eléréséhez