PH Világnap 2023 – NN Ultrabalaton figyelemfelhívó esemény

PH Világnap 2023 – NN Ultrabalaton figyelemfelhívó esemény

Egy nagyszerű együttműködésről szeretnénk beszámolni. Nóri, aki már évek óta lelkes sport nagykövetünk és sokszor és sok helyen hívta fel a figyelmet ritka betegségünkre és egyesületünkre kifulladva értünk, tagja a FitKondi Futóklubnak.

Ez egy jótékonysági futóklub. Tagjai amellett, hogy rendszeres edzéseken vesznek részt mindig gyűjtenek is egy jó cél érdekében. Nóri ajánlásával és támogatásával 2023-ban 9 hónapig egyesületünk számára folyt a gyűjtés.

Különösen nagy örömünkre szolgált, hogy a PH Világnap alkalmából egy teljes csapat vállalta, hogy egy nem mindennapi kihívást teljesítenek értünk, hogy hírét vigyék a PH-nak és egyesületünknek. Körbefutották a „magyar tengert”, a Balatont. 210,5 km-t teljesítettek váltóban közel 22 órát futva egyfolytában éjjel és nappal. Magyarország legnépszerűbb közösségi sporteseménye, az NN Ultrabalaton. A Balatont megkerülő egykörös verseny egyben Közép-Európa leghosszabb futóversenye is.

Az egyesületünket képviselő csapatunk elrajtolásakor ott voltunk, hogy szurkoljunk, a másnapi befutáskor pedig az utolsó méterekre csatlakoztunk is a befutókhoz. Betegtársaink az ország különböző részéről utaztak a helyszínre, hogy szurkoljunk az értünk futóknak és ünnepeljük a PH Világnapot. A színes pólók nagy érdeklődést váltottak ki a sportolók és nézők körében, akiknek szórólapon és szóban is tájékoztatást adtunk a PH-ról. Ha lett volna csapat szépségverseny,  biztosan a mi figyelemfelhívó színes tüdő mintás pólóink nyertek volna.

Hamar elrepült a 9 hónap és egy találkozón jelképesen átvettük a klub adományát, mely bankszámlánkat összesen közel 40 ezer Ft-al gazdagította. Természetesen ezen felül nem elhanyagolható az, hogy FB oldalunkon nagy népszerűségnek örvendettek az adományozásra és adó 1% felajánlására figyelemfelhívó posztok a csapatról és a versenyről.

Köszönjük Dorka, Noémi, Nóri, Ádám, Márton, Ferenc, László, Ádám, Péter és Tamás!

És köszönjük mindenki másnak is, aki nem volt az NN UB csapat tagja, de edzéseken adakozott nekünk!

TudoerEgylet_FitKondi_adomány_átadásHiszen tudjuk milyen fontos a figyelemfelhívás arra, hogy bár a PH nem gyógyítható, a korai diagnózis és az időben megkezdett megfelelő kezelés lassíthatja a progressziót.

További képeket a Weboldalunk képgalériájában láthatnak.

Tüdőér Egylet képgaléria