Betegtalálkozó Stefánia Palota – 2019

Betegtalálkozó Stefánia Palota – 2019

2019. november 9-én, immáron kilencedik alkalommal találkoztunk újra a már megszokott helyen, Budapesten, a Stefánia Palotában.
Orvosaink előadásaiból olyan új ismeretekre tehettünk szert, melyek a mindennapi életünket szebbé, jobbá tehetik. Tudjuk, hogy mindannyian, akár betegként, akár családtagként, gondozóként, naponta küzdünk a minket érintő nehézségekkel, ezért fontos az, hogy évente legalább egyszer találkozhatunk, beszélgethetünk, tapasztalatainkat megoszthatjuk. Ezeken a találkozókon megismerhetjük egymást, fontos, ha szükségünk van segítségre, néhány jó szóra, vigasztalásra, akkor bátran felvehetjük a kapcsolatot egymással.

2019-ben az általunk már jól ismert orvosok tartottak előadásokat, akiknek köszönjük, hogy értünk dolgoznak. Előadóink újdonságokra hívták fel a figyelmünket betegségünkről, jövőnkről, lehetőségeinkről. Igyekszünk minden évben olyan témákat napirendre tűzni, melyekről más fórumokon nincs lehetőségünk tájékozódni.

Ezek 2019-ben az alábbiak voltak:
dr. Csósza Györgyi: A 6 perces járásteszt PAH-ban
dr. Ágoston Gergely: Laborvizsgálatok jelentősége a PAH-ban
dr. Temesvári András: Szív ultrahang vizsgálat PAH-ban
dr. Karlócai Kristóf: Terhesség PAH-ban
dr. Szőkéné Süveges Piroska: Egyedi méltányossági gyógyszerek
dr. Albert István Attila-dr.Radu Simona: Légzésrehabilitáció a Mátrai Gyógyintézetben
És persze nem maradhatott el a hagyományos torna sem Kardosné Major Vera vezetésével.

Az előadások szünetében a Linde Gáz Magyarország Zrt. képviselői bemutatót tartottak a legújabb oxigénterápiás lehetőségekről.

Anyagok elérhetőek az alábbi linkeken:

https://www.youtube.com/user/tudoervideo

https://www.facebook.com/tudoer.egylet